© Politieteam Leijdal

BREDA/HILVARENBEEK - 4 september 2019 - Of de 'plankjesdumper’ nu is gepakt, dat werd woensdagmiddag niet duidelijk bij de politierechter in Breda. Een 53-jarige man uit Poppel werd wel tot 160 uur taakstraf veroordeeld omdat hij geprobeerd zou hebben afval te dumpen. En omdat hij een boswachter heeft mishandeld. 

Eerder dit jaar werd op dertien plekken in Brabant bouwafval gedumpt. Vrijwel steeds ging het om een hoeveelheid aanhanger vol keurig gezaagde houtjes. Toen een boswachter in april dit jaar de man uit Poppel aantrof op een donker bospad in Hilvarenbeek, was hij ervan overtuigd met de ‘plankjesdumper’ te maken te hebben. 

De man verzette zich hevig. Zo hevig dat de boswachter een bloedlip opliep en zich genoodzaakt zag een wapenstok te gebruiken en later zijn diensthond inzette.    

De verdachte moest zich woensdag bij de politierechter verantwoorden voor het mishandelen van een ambtenaar in functie, belediging en het dumpen van afvalstoffen

© Brabants Dagblad

,,De verdachte viel de boswachter aan en probeerde zijn wapenstok af te pakken. De boswachter was daardoor genoodzaakt zijn diensthond uit de auto te halen. De diensthond beet de verdachte, maar die bleef zeer agressief en bleef zich verzetten.” De gewaarschuwde politie kwam met spoed ter plaatse. De boswachter liep een dikke lip en een bloedneus op.

Vanwege de agressieve situatie, trokken de agenten hun wapenstok. Dat had geen effect, integendeel. Hij bleef zich nog steeds hevig verzetten, waarna hij nog een keer werd gebeten door de diensthond. De verdachte is uiteindelijk aangehouden, in een ziekenhuis behandeld vanwege de hondenbeet en vervolgens ingesloten in het cellencomplex voor onderzoek.

 

Bron: Brabants Dagblad