Foto Politie

ARNHEM 17 april 2018 - Het Openbaar Ministerie (OM) eist twee jaar cel - waarvan een half jaar voorwaardelijk - tegen een 30-jarige uit Barneveld. Hij zou wekelijks met anderen op stropersjacht zijn gegaan en daarbij op wilde dieren schieten. De man deed dit zonder de verplichte jachtakte.

Het OM ziet de man als spil van een criminele bende die zich bezighield met stroperij en illegaal wapenbezit. Dat deed de bende vooral in natuurgebied Kootwijk-Loobos. Naast de hoofdverdachte staan nog negen anderen terecht. Deze anderen horen woensdag hun strafeis.

Meedogenloze bende

Foto Politie

De hoofdverdachte zou in korte tijd tientallen ganzen, reeën, wilde zwijnen, een big, katten, een hond en een roofvogel hebben gedood. Volgens het OM ging de bende meedogenloos te werk. De oud-jager zou alle regels aan zijn laars lappen. Ook verwerkte hij wild dat anderen illegaal hadden afgeschoten en regelde hij een slager.

Naast het stropen handelde de man vermoedelijk ook illegaal in wapens en munitie. Andere Gelderse stropers kochten die bij hem. De politie nam in 2015 onder andere dubbelloops hagelgeweren, kogelgeweren, een handvuurwapen, geluiddempers en munitie in beslag genomen.

 

Bron: Omroep Gelderland.