© DG

ARNHEM 7 april 2018 - In de Arnhemse wijk De Overmaat is een grote hoeveelheid afval gevonden. De politie bevestigt dat het drugsafval gaat. De tien vaten staan op het terrein van een verhuisbedrijf. Het gaat om ongeveer 10.000 liter.

Buurtbewoners trokken aan de bel, omdat de vaten er al zo'n twee  weken staan. Tamara, die in de buurt woont, seinde politie en gemeente in. Zij maakte zich zorgen om kinderen die in de buurt spelen. ,,Het is twee weken geleden blijkbaar al aangekaart bij het bedrijf,  maar daar is niet adequaat op gereageerd. Als buurt kregen we het gisteren pas te horen van een oplettende buurvrouw.’’

Een andere bewoner, die niet met zijn naam in de krant wil, zegt er niet zo van te schrikken. ,,Mijn moeder is wel overstuur. Ik zoiets nooit eerder gezien hier. Hooguit wat hangjeugd in de buurt.’’ Volgens weer een andere buurtbewoner staan de vaten er al wel drie weken.

© DG

De Omgevingsdienst is momenteel ter plaatse om het afval op te ruimen. Dat kan nog wel een uur duren. ,,We komen steeds vaker dit soort dumpingen tegen. Hoewel deze hoeveelheid wel zeldzaam is’’, aldus Jan Urbaan van de Omgevingsdienst. Eerder op de dag was de brandweer al ter plaatse om metingen te verrichten. Daar zouden geen schadelijke dampen gemeten zijn.

Het afval gaat naar een gespecialiseerd bedrijf, vertelt Urbaan. ,,Daar wordt het opgeslagen en wordt bekeken wat voor afval het precies is en wat er daarna mee gaat gebeuren. Verbranden is een optie.’’

 

Bron: De Gelderlander.