NUNSPEET - 23 november 2013 - Twee jagers zijn betrapt op het schieten van een edelhert op een verboden tijdstip. Bovendien gebruikten ze een schijnwerper om het dier te ontdekken.

De jagers werden betrapt door opsporingsambtenaren van de Stichting Groennetwerk. Persvoorlichter John ter Horst van de stichting zegt de laatste weken meerdere jagers op de Veluwe te hebben betrapt op het overtreden van de jachtregels. De twee jagers werden betrapt in de gemeente Nunspeet. Ze schoten het edelhert in de late avond met behulp van een schijnwerper, uren na het tijdstip waarop het schieten van een hert niet langer is toegestaan. Het edelhert is in beslag genomen. Een van de twee jagers, die in bezit waren van een jachtakte, was een jaar geleden ook al betrapt op overtreding van de faunawet.

Ter Horst zegt als stichting dag en nacht alert te zijn op overtreding van de regels. ,,Het is een slechte zaak dat jachtaktehouders zich met deze praktijken bezighouden, en een smet op de goede faunabeheerder en jager.''

Stichting Groennetwerk is een samenwerkingsverband tussen verschillende werkgevers van opsporingsambtenaren (BOA's) van de provincie Gelderland, Omgevingsdiensten, particuliere en andere terrein-eigenaren.

Bron: De Stentor.

Foto: ANP.