© ANP

Een boswachter is gisteravond op een veld  in Etten-Leur door een jager mishandeld met een krukje. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht en linkerhand. De jager, een 60-jarige man uit Etten-Leur, is aangehouden. 

De boswachter sprak de jager aan omdat hij hem herkende: door een eerder incident was zijn jachtvergunning ingetrokken en daar was hij als boswachter bij betrokken. De jagende man mocht dus niet langer in het bezit zijn van een jachtgeweer en niet meer jagen in het gebied. 

Hierop werd de illegale jager agressief tegen de boswachter van Staatsbosbeheer. Hij pakte zijn krukje van de grond en riep: ,,Ik sla je kapot!" Vervolgens sloeg hij daarmee naar het hoofd van de man. Deze probeerde de klappen af te weren met zijn armen en handen. Er ontstond een worsteling waarbij de toezichthouder er in slaagde de kruk weg te slingeren, waarna ze samen op de grond belandden. Uiteindelijk lukte het de jager om de kruk opnieuw te bemachtigen en ging hij er vandoor in zijn auto. 

Hij kwam niet ver: agenten in de buurt zetten de man aan de kant en hielden hem aan voor mishandeling van een medewerker met een publieke taak. 

 

Bron: De Gelderlander.